Αγώνας για το θεσμό της συνεπιμέλειας των παιδιών

Επιστολές με 25.000 υπογραφές φορέων και επωνύμων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πέντε κόμματα έστειλε με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αποξένωσης, ο Σύνδεσμος Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ)για την θέσπιση της ‘συνεπιμέλειας’.
Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, «σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου υπάρχει ο θεσμός της συνεπιμέλειας, της εναλλασσόμενης κατοικίας, του οικογενειακού δικαστηρίου, οικογενειακού εξειδικευμένου δικαστή, των πραγματογνωμόνων-κοινωνικών υπηρεσιών και του διαμεσολαβητή. Μόνο στη χώρα μας, παρ’όλο που έχουμε τον μεγαλύτερο δείκτη διαζυγίων (1.000.000), κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον των ψυχικά τραυματισμένων παιδιών που φέρουν το Σύνδρομο της Γονικής Αλλοτρίωσης (PAS)».
Στις 25 Απριλίου έχει ορισθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αποξένωσης και σ’αυτήν ήταν αφιερωμένο το Διεθνές Meeting που έγινε στη Δράμα στις 16 του ίδιου μήνα. Πάνω από 1.000 άτομα και φορείς υπέγραψαν τη σύμβαση των Δικαιωμάτων των παιδιών των διαζυγίων. Στη συνάντηση αυτή μίλησαν οι δικηγόροι Αθηνών Μπιτσαξής και Καπετανάκου, ο Γάλλος εκπρόσωπος του Συλλόγου ‘Allo papa, Allo maman’, ο πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και ο Πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ Νίκος Σπιτάλας.
Στην εκδήλωση προστέθηκαν, από ομάδες εργασίας, στα κείμενα συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ΟΗΕ, ΕΕ, ΕΑΔΕ, κτλ) οι φράσεις: ‘….. καθώς και στα παιδιά των διαζυγίων…έχουν δικαίωμα γονεικής προστασίας’. Όπως προβλέπεται από το άρθρο 8 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσον αφορά στην προστασία της οικογένειας, η παραπάνω φράση πρέπει να συμπεριληφθεί στα κείμενα αυτά, καθώς πολλές χώρες έχουν καταδικαστεί (όπως και η Ελλάδα).

Advertisements

2 responses to “Αγώνας για το θεσμό της συνεπιμέλειας των παιδιών

  1. Δεν φτάνουν οι υπογραφές. Δεν φτάνει η συνεπιμέλεια. Σε αυτούς που προσφεύγουμε, αυτοί καταπαυτούν κάθε έννοια δικαίου. Καταγγείλτε το τυραννικό σεξιστικό καθεστώς. Οι από το ’83 θύτες των παιδιών μας δεν δικαιούνται άλλοθι για το παιδομάζωμα που επέβαλαν.

  2. SYGAPA – ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΓΟΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΦράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319, Αθήνα: Αινιάνος 8 (Πεδίον του Αρεως), ΤΚ 11521, τηλ: 210-64.11.977 Δράμα: Τέρμα Χρυσοβέργη 2521034910, Αλεξανδρούπολη: 14ης Μαίου 1, 3ος όροφος, Σέρρες: Τσαλοπούλου 13α (ΣΟΦΨΥ)κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr, President: Spitalas@yahoo.gr ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.sos-sygapa.euΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:http://internationalienation.blogspot.com ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ: http://www.ipetitions.com/petition/greekfamilylaw/SYGAPA 2 (ΗΜΑΘΙΑ) http://olganos.blogspot.com SYGAPA 3 (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) http://sygapalexandroupolis.blogspot.com SYGAPA 4 (ΠΑΤΡΑ) :http://sygapapatras.blogspot.com SYGAPA 5 (ΛΑΡΙΣΑ) : http://sygapalarissa.blogspot.com SYGAPAFRANCE: http://sospapagrecs.over-blog.com SYGAPA 6 (ΔΡΑΜΑ): http://sygapadramas.blogspot.com SYGAPA 7 (ΚΡΗΤΗ) http://sygapakritis.blogspot.com ΠΑΤΕΡΑΣ: http://patrotita.blogspot.com ΓΟΝΕΙΣ: http://gonis-sygapa.blogspot.com ΓΟΝΕΑΣ : http://goneas.blogspot.comFORUM: http://groups.yahoo.com/group/goneas2005 groups sygapa: FACEBOOK , MYSPACE, ZORPIA ,HI.5 ΣΥΓΑΠΑ: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=6965054543ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=83895595699&ref=sharewww.sos-sygapa.euΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ:http://groups.yahoo.com/group/goneas2005/files/EFHMERIDES%20SYGAPA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s